SVETOVNI DAN UČITELJEV – 5. oktober

Avtor: | Okt 4, 2024

SVETOVNI DAN UČITELJEV – 5. oktober

“Izobraževanje ni polnjenje lonca, ampak prižiganje ognja.” W. B. Yeats

Ob svetovnem dnevu učiteljev so se učenci naše šole (matične in podružnične v Kisovcu) spraševali, kakšno je delo učitelja, kako poteka njegov dan, oblikovali so zahvale in razmišljali o sanjskem učitelju. Vse zapise smo skupaj z učenci razstavili na oglasni deski.

Na PŠ Kisovec so učenci zamenjali vloge z učitelji, igrali so kviz, kjer so ugibali njihove značilnosti in prostočasne aktivnosti (najbolj zanimiva knjiga, najljubši šolski predmet ipd.) prav tako so imeli dan brez domače naloge.

Učitelji imamo pomembno vlogo v življenju otrok. Opravljamo eno najtežjih in najbolj zastrašujočih ter zahtevnih del s sveto odgovornostjo, da svojim učencem privzgojimo vseživljenjsko učenje. Gradimo temelje za odrasla leta vsakega otroka in oblikujemo način, kako otroci dojemajo svet – izjemno neprizanesljiva, naporna vloga, ki potrebuje brezkompromisno srce.

Hvala, dragi učitelji in drage učiteljice, ker ste!

 

zapisala UNESCO koordinatorica Maja Ocepek, pri obeležitvi sodelovali Tanja Vozelj ter Maruša Čamer

 

(Skupno 14 obiskov, današnjih obiskov 1)

RaP

Zdrava šola – preberite

Kot Zdrava šola se zavedamo pomembnosti majhnih korakov razvijanja zdravih navad vseh, vključenih v vzgojno-izobraževalni proces. Zato naj bodo prigrizki, ki jih učenci prinašajo v šolo in na dneve dejavnosti, zdravju prijazni. Naj ne vsebujejo preveč soli, sladkorja, nezdravih maščob, kofeina ali teina. Izogibajmo se procesirani hrani in gaziranim pijačam, posegajmo raje po naravnih in zdravih izdelkih.

Dostopnost