30. septembra je na pot iz Glasgowa na Škotskem krenila podnebna štafeta, ki jo je podpisalo več kot pol milijona mladih in vseh, ki podpirajo njihove zahteve po kakovostnem podnebnem izobraževanju.

Štafetna palica je potovala od Škotske do Egipta in je prečkala 18 držav. Štafetno palico smo si 18. in 19. oktobra podajali tudi v Sloveniji, od koder je pot nadaljevala v Sharm-el Sheikh na Podnebno konferenco COP27.

Kje je potovala štafetna palica po Sloveniji, si lahko pogledate na povezavi: 

https://running-out-of-time.com/route/slovenia/

Uradna spletna stran podnebnega teka: 

Running Out of Time (running-out-of-time.com)

V času od 17. do 22. oktobra 2022,  smo v okolici šole izvedli ŠOLSKO PODNEBNO ŠTAFETO, kot eno od spremljevalnih aktivnosti Podnebnega teka Running Out of Time.

Trajnostno štafetno palico smo izdelali iz časopisnega papirja tako, da na koncu ni bila odpadek, ampak del zbiralne akcije starega papirja. Sledili smo načelom krožnega gospodarstva, katerega cilj je, da se ne proizvaja odpadkov, ampak se uporablja  le naravne materiale, ki jih lahko sistem nato ponovno uporabi in reciklira.  V štafetnem teku so sodelovali učenci od 5. do 8. razreda. Vsi so se trudili po svojih najboljših močeh za dosego skupnega cilja: pomagati graditi prihodnost, ki je pomembna in trajnostna za vse nas.

https://diviokrogar.splet.arnes.si/files/2022/10/stafetavideo.mp4

Zahvaljujemo se učiteljici Jadranki Kačič, ki je naredila veliko korakov, da je organizirala in izpeljala šolsko podnebno štafeto.

Posebna zahvala pa gre vsem sodelujočim učencem in učiteljem, ki so od besed prešli k dejanjem in s sodelovanjem v štafeti  dokazali, da jim ni vseeno za naš svet.

EKOKOORDINATORICE


(Skupno 99 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost