Podjetniki za en dan? Zakaj pa ne?! »’Mamo to,« smo si rekli in se odpeljali do Gimnazije in ekonomske srednje šole, kjer smo dopoldan preživeli ob raznovrstnih dejavnostih.

Preden smo zavihali rokave in začeli z delom, so nam tamkajšnji profesorji prijazno predstavili šolo ter dosežke dijakov in njihovih mentorjev, nato pa so nas pospremili v razrede.

V okviru delavnic se je moral vsak posamezen oddelek organizirati v samostojno podjetje, kar pomeni, da smo se učenci preizkusili v vlogah proizvodnih delavcev, kadrovske službe, marketinga in direktorja. Skozi dejavnosti smo lahko pokazali svojo kreativnost, drznost in sposobnost skupinskega dela, obenem pa ne smemo pozabiti tudi na lastnosti, ki niso cenjene le pri podjetniku, temveč pri slehernem posamezniku – to pa so potrpežljivost, medsebojno spoštovanje ter posluh za sočloveka.

Obisk smo končali s predstavitvijo naših poslovnih idej in tržnico izdelkov. Ugotovili smo, da smo se skozi igro naučili kar nekaj stvari o podjetništvu, predvsem pa o nas samih.

(Skupno 151 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost