Drsanje na Ledenki

Učenci 4. a in 4. b razreda smo izkoristili lepo sončno vreme in odšli peš na drsališče Ledenka. Nekaj učencev je bilo na drsalkah prvič ali drugič, večina učencev pa je bila že večkrat. Učenci so drsali pod vodstvom naše učiteljice Majde. Najprej so se ogreli in se igrali različne družabne igre, kasneje so imeli malo prosto. Ob koncu pa so odigrali igro hokeja. Učenci so bili zelo zadovoljni in ta teden bomo pred zimskimi počitnicami  drsanje ponovili.

Učenci 4. a in b razreda ter razredničarki Nevenka In Milena

(več …)

Šola nekoč / tehniški dan

V torek, 12. 2. 2019 smo se učenci 4. a in 4. b razreda matične šole odpravili v Muzej Hrastnik. Tam nas je pričakala ga. Hacin in nam predstavila pravila vedenja v muzeju. Razložila nam je časovni okvir dogajanja v muzeju. Vsi enci so nestrpno pričakovali , da bodo lahko odšli v staro učilnico, kjer bodo lahko eno šolsko uro imeli pouk z učiteljico iz leta 1930. Učenci so se med uro zelo lepo obnašali, saj je bila učiteljica stroga in je tudi podeljevala kazni. Dva učenca sta morala klečati na koruzi. Med učno uro so se učenci učili lepopisa in se učili pisati pisane črke. Pisali so jih s peresi,ki so jih namakali v črnilo. Bila je zelo zanimiva izkušnja. Po končani učni uri so si učenci kar oddahnili, da se je gospodična učiteljica poslovila. V nadaljevanju nas je čakala zanimiva ura raziskovanja zgodovine šolstva v Zagorju. Reševali so učne liste. V zadnjem delu dneva je učence čakala še delavnica, kjer so izdelovali iz volne cofke oz. pajacke. Dan je zelo hitro minil in učenci bi še kdaj šli na takšno učno uro, kot so jo doživeli danes.

Nevenka Urbanija

(več …)

Jaz, ti, mi za Slovenijo


Spoštovani,
pričeli smo z zbiralno akcijo: Jaz, ti, mi za Slovenijo-stara plastenka za novo življenje. Vseslovenski ozaveščevalno-humanitarni projekt bo potekal do ponedeljka 22. 4. 2019.

Zaradi lažjega zbiranja-shranjevanja priporočamo, da se plastenke stisnejo in zaprejo s pokrovčkom, zato da ohranijo obliko.

Sem ne sodijo “bele plastenke” mlečnih izdelkov (mleko, jogurt).

Predmet zbiranja so izključno brezbarvne, prozorne plastenke pijač (voda, osvežilne pijače…), z oznako PET ali s številko 01.

Najboljši VIZ bo prejel nagrado.

Plastenke na matični šoli zbiramo v škatlah  pri vhodu v spodnjo zbornico. 

Lep pozdrav.

Ekokoordinatorice Jadranka, Vojka in Katja

Dostopnost