OŠ TO je že jubilejnih 20 let Ekošola

(Vir slik: www.ekosola.si)
Ekošola

20 LET PROGRAMA EKOŠOLA

Na Brdu pri Kranju je v ponedeljek, 26. septembra 2016, potekala konferenca koordinatorjev programa Ekošola. Posebna priznanja za 20 let neprekinjene okoljske vzgoje in izobraževanja je podelil predsednik Vlade R. Slovenije dr. Miro Cerar.

Dr. Miro Cerar, predsednik Vlade Republike Slovenije je na letošnji konferenci koordinatorjev programa Ekošola na Brdu pri Kranju podelil posebna priznanja šolam, ki v Sloveniji neprekinjeno delujejo od vzpostavitve programa leta 1996. Prvi vključeni šoli sta bili OŠ Notranjski odred Cerknica in OŠ Bakovci, kmalu so jima sledile OŠ Bršljin, OŠ Šmarjeta, OŠ Vransko-Tabor, OŠ Ob Dravinji, OŠ Antona Žnideršiča Ilirska Bistrica, OŠ Toneta Pavčka, OŠ Ormož, OŠ Franceta Prešerna Maribor, OŠ Križevci, OŠ Jelšane, OŠ Frana Kranjca Celje, OŠ Ljubečna, OŠ Rodica, OŠ Lesično, OŠ Toneta Okrogarja, OŠ Šmartno pri Slovenj Gradcu in Srednja šola za storitvene dejavnosti in logistiko, Celje.

Lahko smo ponosni, da smo ena izmed 19 slovenskih šol, ki je že 20 let vključena v projekt Ekošola. Več o dogodku si lahko preberete na uradni strani ekosola.si.

Pikin festival

14453938_10208957173620933_1684024523_o“Tjala hop, tjala hej, tjala hopsasa!” smo danes prepevali pri Velenjskem jezeru. Učenci drugih in tretjih razredov smo dopoldne preživeli v Pikini družbi. Pokazala nam je vilo Čira čara, očkovo gusarsko ladjo, z nami  ustvarjala na delavnicah in nas na koncu odpeljala še na gledališko predstavo. Po Pikino smo uživali in se v njenem svetu počutili več kot odlično!  (več …)

Gledališka skupina sprejela prvošolčke

Prvi september je za vse učence nekaj posebnega, še posebej pa za učence 1. razredov. Želimo si, da bi jim ta dan ostal v čim lepšem spominu.

Letos je prvošolce na matični šoli ter obeh podružnicah, Šentlambert in Kisovec, najprej pozdravila gospa ravnateljica, nato pa jim je nekaj napotkov za varno pot v šolo dal policist. Na koncu jih je razveselila še gledališka skupina pod vodstvom mentorice Lee Zupan, ki je pripravila igrico Izplesani čeveljci, priredbo Grimmove pravljice.

Lea Zupan  (več …)

Dostopnost