Zadnji šolski dan

OBVESTILO

v ponedeljek, 24. 6. 2024, bodo učenci še zadnjič v tem šolskem letu prestopili šolski prag. Pouk se bo začel ob 8.20 in zaključil ob 11.10. uri.
Malica in kosila bodo. Če bi želeli kosilo za zadnji dan odpovedati, ga lahko odpoveste do petka zjutraj, 21. 6. 2024, na marjana.cirar@okrogar.si.
Učenci bodo po končanem pouku šli na kosilo in domov. Kosila bodo od 11. 10. dalje.
Učenci vozači iz Kisovca bodo šli na avtobus ob 11. 22 ali 11. 43. Učenci vozači iz Šentlamberta, od 6. do 8. razreda, bodo imeli naročen izredni šolski prevoz ob 11. 30, učenci od 3. do 5. razreda pa bodo šli na redni avtobus ob 12. 20. Ta čas bodo počakali v varstvu.

 

Prvi rok za popravne izpite za učence v 9. razredu

Prvi rok za popravni izpit iz tujega jezika angleščine za učence 9. razreda bo v sredo, 19. 6. 2024, ob 7.30 pisni del in ob 9.30 ustni del. Popravni izpiti bodo potekali v učilnici št. 6.

Rok za prijavo na popravni izpit je do torka, 18. 6. 2024, do 13.00 v tajništvu šole.

Prvi rok za popravni izpit iz kemije za učence 9. razreda bo v četrtek, 20. 6. 2024, ob 8.30. Popravni izpiti bodo potekali v učilnici št. 9.

Rok za prijavo na popravni izpit je do torka, 18. 6. 2024, do 13.00 v tajništvu šole.

Povezava do dokumenta: SKM_C450i24061312250

Anketa o šolski prehrani

Spoštovani starši/zakoniti zastopniki in učenci!

Zaradi skupne želje po čim bolj zdravem prehranjevanju in zmanjšanju količine zavržene hrane, je pred vami spletna anketa o vašem zadovoljstvu s šolsko prehrano.

Prosimo, da si vzamete čas in rešite anketo. Vaše mnenje nam bo v veliko pomoč pri nadaljnjem načrtovanju šolske prehrane.
Anketo izpolnite do 21. junija 2024.

Povezavo do ankete o prehrani za učence najdete na spodnji povezavi:
https://1ka.arnes.si/a/8519c25f

Povezavo do ankete o prehrani za starše najdete na spodnji povezavi:
https://1ka.arnes.si/a/c927114d

Zahvaljujemo se vam za sodelovanje.
Katja Kos, organizatorka šolske prehrane

 

TJAŠA IN LARISA SREBRNI NA DRŽAVNEM TEKMOVANJU IZ ZNANJA KEMIJE

 

15. januarja 2024 je na šoli potekalo šolsko tekmovanje iz znanja kemije za Preglova priznanja. Na regijsko tekmovanje, ki je potekalo 24. marca 2024 na Osnovni šoli Šmarje – Sap, sta se uvrstili Tjaša Ocvirk in Larisa Šuštar iz 9. razreda, kjer sta osvojili bronasto Preglovo priznanje ter se uvrstili na državno tekmovanje.

V soboto, 11. maja 2024, je na Fakulteti za kemijo in kemijsko tehnologijo v Ljubljani potekalo državno tekmovanje iz znanja kemije za Preglova priznanja.

TJAŠA OCVIRK in LARISA ŠUŠTAR sta osvojili SREBRNO PREGLOVO PRIZNANJE iz znanja kemije.

Dekletoma iskreno čestitamo in jima želimo še veliko veselja pri raziskovanju v kemiji.

Manca Ašič, mentorica

 

SNG OPERA IN BALET LJUBLJANA TER LUTKOVNO GLEDALIŠČE

Po tem, ko smo se z učenci, ki obiskujejo neobvezni predmet umetnost v torek, 14. 5. 2024 udeležili 3. koncerta 27. državnega tekmovanja otroških pevskih zborov v KC DD Zagorje, smo v torek, 21. 5. 2024 odšli v Ljubljano, kjer smo si ogledali stavbo SNG Opera in balet Ljubljana. Vodja trženja, g. Rozman, nas je po lepo okrašenih hodnikih popeljal v veličastno ložo, iz katere smo si ogledali mogočno dvorano. Ravno takrat so svetlobni mojstri zaključevali pripravo na premiero Mozartove opere Cosi fan tutte. Za izvedbo omenjene opere mora v službo priti okoli 250 zaposlenih. Dovolil nam je stopiti tudi na oder, tako da smo se počutili kot prave operne dive. Preizkusili smo lahko tudi posteljo, ki je bila na odru za večerno sceno. Nato nas je popeljal v masko, kjer smo si ogledali lasulje, trepalnice in še in še… Z dvigalom smo prispeli do skladišča kostumov, ob katerem je tudi pralnica in čistilnica. V skladišču malih in velikih rekvizitov smo si ogledali scene za različne operne in operetne predstave. Bili smo navdušeni nad ustanovo.

Med sprehodom po Ljubljani smo si ogledali nekaj Plečnikove arhitekture, ki smo jo pobližje spoznali s pomočjo delovnih listov.

Pozno popoldne pa smo obiskali še Lutkovno gledališče, kjer smo se nasmejali ob predstavi Emil in detektivi, v kateri so nastopali številni znani igralci, kot so: Nik Škrlec, Alenka Tetičković, Jernej Kuntner, Rok Kunaver in drugi.

Umetniško popoldne nam je minilo kar prehitro…

Katarina Skrinjar

ZGODBA O USPEHU – EKIPA PRVE POMOČI NA DRŽAVNEM TEKMOVANJU

Ekipe prve pomoči so dolgotrajne priprave zaključile v soboto, 11. 5. Ekipa prve pomoči, katero so sestavljali devetošolci in ena osmošolka, so svoje znanje o prvi pomoči preverili na državnem tekmovanju.

Tekmovanje je potekalo v Slovenskih Konjicah. Učenci so svoje znanje demonstrirali na petih različnih odigranih nesrečah in na teoretičnem testu. Nesreče so bile prikazane širši javnosti, saj so bila delovišča razporejena po širšem območju mesta.

Ekipa je izkazala veliko mero strokovnosti in znanja. Dosegli so odlično 4. mesto.

Čestitke ekipi za uspeh!

 

Kot mentorica se zahvaljujem članom in inštruktorjem RK OZ Zagorje za vso pomoč in podporo.

 

Ne bomo pa zaspali na uspehu, naslednje šolsko leto bomo nadaljevali z uspešnim delom.

 

mentorica Maja Ocepek

 

Dostopnost