Zadnji šolski dan

OBVESTILO

v ponedeljek, 24. 6. 2024, bodo učenci še zadnjič v tem šolskem letu prestopili šolski prag. Pouk se bo začel ob 8.20 in zaključil ob 11.10. uri.
Malica in kosila bodo. Če bi želeli kosilo za zadnji dan odpovedati, ga lahko odpoveste do petka zjutraj, 21. 6. 2024, na marjana.cirar@okrogar.si.
Učenci bodo po končanem pouku šli na kosilo in domov. Kosila bodo od 11. 10. dalje.
Učenci vozači iz Kisovca bodo šli na avtobus ob 11. 22 ali 11. 43. Učenci vozači iz Šentlamberta, od 6. do 8. razreda, bodo imeli naročen izredni šolski prevoz ob 11. 30, učenci od 3. do 5. razreda pa bodo šli na redni avtobus ob 12. 20. Ta čas bodo počakali v varstvu.

 

46. DRŽAVNO TEKMOVANJE MLADIH ČEBELARJEV SLOVENIJE, PIVKA, 11. 5. 2024

Iskrene čestitke dobitnikom priznanj na državnem tekmovanju mladih čebelarjev. Zlato priznanje: Ruben Polak, Ožbej Jahn, Lovro Bajde in Žan Bantan. Bronasto priznanje: Bine Dobčnik in Rožle Poznič.

Vsi udeleženci so preživeli zanimiv dan v občini Pivka.

Zahvala tudi mentorjema, našemu čebelarju Ivanu Sopotniku in učiteljici Nevenki Urbanija.

 

Naravoslovni dan v Celju

Sedmošolci so se danes, 9. 5. 2024, z vlakom odpravili v Celje. V pokrajinskem muzeju so si ogledali dve razstavi, Mesto pod mestom in Od šivanke do zvezd. Obiskali bodo tudi Tehnopark Celje.

Učenci bodo dopolnili znanje zgodovine iz 7. razreda, saj prva razstava z naslovom Mesto pod mestom, zajema prazgodovino, razstava Od šivanke do zvezd pa prikazuje življenje Rimljanov na Slovenskem.

 

Humanitarni program POMEŽIK SONCU za počitniška letovanja (ZPM)

Osnovni namen humanitarnega programa Pomežik soncu® je omogočiti otrokom, ki izhajajo iz družin v socialni stiski, popolnoma brezplačne, sproščujoče, varne, ustvarjalne in aktivne počitnice. Otrokom omogočijo pogoje za kakovostno preživljanje prostega časa, ko se lahko sprostijo, si naberejo novih moči za šolske obveznosti in doživijo nepozabne trenutke. Otroke in mlade vključijo v letovanje skupaj z otroki, ki letujejo samoplačniško. Programi na letovanjih so zasnovani tako, da delujejo preventivno in spodbujajo pozitivne vrednote pri otrocih in mladih. 

Več informacij v zvezi s humanitarno akcijo lahko dobite na info@zpms.si ali po telefonu 01/ 23 96 720. 

 

NPZ v šolskem letu 2023/2024

V torek, 7. 5. 2024, se začenja letošnja izvedba nacionalnega preverjanja znanja, ki je obvezna za vse učence 6. in 9. razredov.

Navodila za učence:

  1.  V šolo pridete najkasneje ob 7. 30 in počakate v veznem hodniku / garderobi. Bodite točni!
  2.  Preverite sezname in učilnice.
  3.  Ob 7. 45 bodo po vas prišli nadzorni učitelji in vas odpeljali v učilnice, kjer vam bodo podali navodila za delo. Pri sebi imate lahko le predpisane pripomočke (več informacij v priloženi brošuri).
  4. Od 8.00 do 9.00 bo potekalo pisanje NPZ v točno določenih učilnicah. Po končanih NPZ-jih (predčasno zapuščanje učilnic ni dovoljeno), nadaljujete s poukom po urniku – 3. ura.
  5.  Zgornja navodila bodo veljala tudi za 9. 5., ko se piše matematika in 13. 5. 2024, ko se piše NPZ iz angleškega jezika za 6. razrede in NPZ iz fizike za učence 9. razredov.

Več informacij si lahko preberete v brošuri.

Pri pisanju NPZ vam želimo veliko uspeha in verjamemo, da boste pokazali veliko znanja. 💪

Koledar izvedbe nacionalnega preverjanja znanja

Nacionalno preverjanje znanja: informacije za učence in starše

brošura_NPZ 23_24

Dostopnost