Projekt »Tradicionalni slovenski zajtrk« smo v šoli izvedli v petek, 18. novembra 2016. Zajtrk so učenci odnesli v razred in ga v prijetnem vzdušju kulturno zaužili.
Namen projekta je izobraževati, obveščati in ozaveščati vse o pomenu:
- zajtrka v okviru prehranjevalnih navad,
- prednosti lokalno pridelanih živil slovenskega izvora,
- kmetijske dejavnosti in čebelarstva za pridelavo in okolje,
- zdravega načina življenja in redne telesne aktivnosti.
Vsak tretji petek v mesecu novembru pa hkrati obeležujemo tudi DAN SLOVENSKE HRANE.
Na šoli je potekal naravoslovni dan od 6. do 9. razreda na temo ZDRAVA PREHRANA. Potekale so različne delavnice ob pomoči zunanjih sodelavcev:
– ČEBELARSTVO (čebelar g. Sopotnik),
– KMETIJA ULE,
– SADJARSKO DRUŠTVO HRASTNIK IN ČEBELARJI (pod vodstvom ge. Rožej),
– ZDRAVSTVENI DOM ZAGORJE (ga. Avsec Jozić),
– ŠPANKI NURIA IN LAURA,
– GIMNAZIJA TRBOVLJE.
Ob 10. uri smo vsi skupaj zapeli Slakovega Čebelarja, zaključili pa s pokušino španske tortilje in churrosa.
https://www.facebook.com/OSTonetaOkrogarja/videos/672388702927705/
Zagorje ob Savi; 21. 11. 2016
Pripravila: Katja Kos