Naravoslovni dan na OŠ Toneta Okrogarja

Avtor: | Nov 21, 2016

tradicionalni zajtrk

Projekt »Tradicionalni slovenski zajtrk« smo v šoli izvedli v petek, 18. novembra 2016. Zajtrk so učenci odnesli v razred in ga v prijetnem vzdušju kulturno zaužili.

 

 

 

Namen projekta je izobraževati, obveščati in ozaveščati vse o pomenu:

  • zajtrka v okviru prehranjevalnih navad,
  • prednosti lokalno pridelanih živil slovenskega izvora,
  • kmetijske dejavnosti in čebelarstva za pridelavo in okolje,
  • zdravega načina življenja in redne telesne aktivnosti.

slika4Vsak tretji petek v mesecu novembru pa hkrati obeležujemo  tudi DAN  SLOVENSKE  HRANE.

slika 3        Slika2

Na šoli je potekal naravoslovni dan od 6. do 9. razreda na temo ZDRAVA PREHRANA. Potekale so različne delavnice ob pomoči zunanjih sodelavcev:

–  ČEBELARSTVO (čebelar g. Sopotnik),

–  KMETIJA ULE,

–  SADJARSKO DRUŠTVO HRASTNIK IN ČEBELARJI (pod vodstvom ge. Rožej),

–  ZDRAVSTVENI DOM ZAGORJE (ga. Avsec Jozić),

–  ŠPANKI NURIA IN LAURA,Slika1

–  GIMNAZIJA TRBOVLJE.

Ob 10. uri smo vsi skupaj zapeli Slakovega Čebelarja, zaključili pa s pokušino španske tortilje in churrosa.

https://www.facebook.com/OSTonetaOkrogarja/videos/672388702927705/

 

Zagorje ob Savi; 21. 11. 2016

Pripravila: Katja Kos

(Skupno 95 obiskov, današnjih obiskov 0)

Koledar dogodkov

januar 2025
PTSČPSN
   1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31   
« Dec   Feb »

RaP

Zdrava šola – preberite

Kot Zdrava šola se zavedamo pomembnosti majhnih korakov razvijanja zdravih navad vseh, vključenih v vzgojno-izobraževalni proces. Zato naj bodo prigrizki, ki jih učenci prinašajo v šolo in na dneve dejavnosti, zdravju prijazni. Naj ne vsebujejo preveč soli, sladkorja, nezdravih maščob, kofeina ali teina. Izogibajmo se procesirani hrani in gaziranim pijačam, posegajmo raje po naravnih in zdravih izdelkih.

Dostopnost