V sklopu Regionalne razvojne agencije Zasavje poteka projekt Tradicija skozi digitalne oči, pri čemer sodelujejo 3 zasavske šole – Osnovna šola narodnega heroja Rajka Hrastnik, Osnovna šola Tončke Čeč in Osnovna šola Toneta Okrogarja.  

Učenci 9. razredov so skupaj s svojimi mentorji obiskali 2 podjetji, kjer so spoznavali rokodelce oziroma obrtnike iz zasavske regije. Tamkajšnji strokovnjaki so jim delo predstavili, jih poučili, kaj vse je potrebno za dosego tega poklica, kako le-ta poteka itd. Najinovativnejši del učencev je nastopil, ko so za posamezno podjetje pripravili scenarij, odigrali igro ter jo posneli, sedaj pa izdelujejo digitalne video posnetke.  

Naši devetošolci so obiskali dve podjetji, in sicer cvetličarno Sepro ter grafično podjetje Grafex, obe v Zagorju ob Savi.  

Fantovska skupina se je v podjetju Grafex preizkusila v izdelavi vabil za valeto, medtem ko so dekleta razmišljala, kako bi fant nežnejši spol na najbolj uglajen način povabil na ples, ter ugotovila, da z rožami nikakor ne more pihniti mimo. Tako je nastal video v podjetju Sepro. 

Na fotografiji se nahaja fantovska skupina, ki zvezdniško pozira pred pričetkom montiranja posnetka.  

Napisala: mentorica Mateja Javeršek

_________________________________________

(Skupno 71 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost