Regionalna razvojna agencija Zasavje je v torek, 14. 2. 2023, organizirala sestanek projektnih partnerjev v okviru  projekta  Tradicija skozi digitalne oči.

Projekt je z novim letom prešel v 2. fazo, zato učenci s treh zasavskih osnovnih šol, in sicer Osnovne šole narodnega heroja Rajka Hrastnik, Osnovne šole Toneta Okrogarja in Osnovne šole Tončke Čeč, skupaj s svojimi mentorji že pridno izdelujejo digitalne video posnetke, ki so jih pridobili z obiskov številnih rokodelcev oziroma obrtnikov iz zasavske regije. Učenci so pokazali precejšnjo stopnjo inovativnosti, saj vsebino podajajo na svojevrsten in njihovim vrstnikom privlačen način z uporabo tehnologije, ki so jo pridobili v sklopu projekta.  Partnerji projekta so se dogovorili, da bodo v prihodnje izvedene aktivnosti diseminirali po različnih komunikacijskih kanalih, da bodo le-te dostopne širši javnosti.

Regionalna razvojna agencija Zasavje je bila s projektom Tradicija skozi digitalne oči kot vodilni partner uspešna na 5. Javnem pozivu s stani Partnerstva LAS Zasavje, prek katerega sredstva dodeljuje Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo, in sicer iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

_________________

(Skupno 53 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost