logo_BR

Že drugo leto zapored se je naša šola udeležila turnirja »Brcnimo rasizem«, ki sta organizirali lokalna anarhistična skupina OSA Zasavje in Mladinski center Zagorje ob Savi. Sami ga imenujejo samoorganizirani antirasistični turnir v malem nogometu. Ideja o sodelovanju je padla med lanskimi devetošolci, ki so se prvič udeležili tega turnirja z jasno sporočilnostjo: »Porušimo zidove sovraštva, zgradimo mostove prijateljstva!« Lansko leto smo v ekipi imeli le devetošolce, letos pa so se ekipi pridružili še nekdanji učenci naše šole, ki so sedaj že srednješolci. Zaradi poškodb in zaradi udeležb na drugih tekmovanjih, so številni učenci naše šole odpovedali udeležbo tako, da so se nam priključili še trije mladi Hrastničani (Miha in dva Jana), da nas je bilo dovolj. Od naših nekdanjih in sedanjih učencev so se udeležili: Matic K., Žiga B., Blaž Č., Gal P., Anej M., Mark A. H. in Tilen P. Kljub temu, da je bila uvrstitev na turnirju drugotnega pomena, naj omenim, da se je izmed 12 ekip naša uvrstila na odlično 4. mesto z dvema zmagama in dvema porazoma.

Na koncu naj še dodam, da je šport res nekaj univerzalnega in povezovalnega. Lansko leto se nam je pridružil učenec sosednje šole (tokrat poškodovan), letos trije Hrastničani in ne nazadnje smo tudi na Okrogarju zelo pestra druščina. Lepo je bilo videti mlade ljudi, kjer se nekateri niti ne poznajo, ko skupaj sodelujejo, da zmagajo.

Vesel sem, da imamo na naši šoli podporo za takšna udejstvovanja, kjer med mladimi gojimo povezovalnost in strpnost. Lahko smo ponosni na te mlade ljudi, ki so vrednote zasnovali tudi na OŠ Toneta Okrogarja.

Bravo, fantje!

Nekaj utrinkov je prikazano v spodnji galeriji, več slik pa najdete na FB strani MCZoS.

Vir slik: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.901336889954377.1073741837.685110294910372&type=3
(Skupno 176 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost