V tem tednu, od 22. 1. – 26. 1. 2024, poteka Teden pisanja z roko 2024, kot teden, ki želi spodbuditi otroke k zavedanju pomena lastnega rokopisa in pomembnosti pisanja z roko za naše učenje, možgane, zapomnitev, identiteto …

Kljub digitalizaciji, bo pisanje z roko pomembno prispevalo k napredku družbe, zato moramo spodbujati eno in drugo.

Letošnja tema Tedna pisanja z roko je: Zapis časa o nas.

Naši učenci tako že pridno ustvarjajo izdelke na to temo in pišejo svoje spomine iz šole, v obliki doživljajskih sestavkov, poezije, misli, ki jih bomo potem razstavili v šoli … Lepo je obujati spomine in jih ujeti v neskončnost pisanih besed. To je namreč tudi poklon naši šoli ob 120. obletnici, ki smo jo praznovali v lanskem letu.

Ker pa pisanje vadimo tako, da tudi beremo in branje tako, da pišemo, smo v goste, v tem tednu, povabili tudi Tačke pomagačke. V torek, 23.1., sta prijazni vodnici, Nina in Milena, skupaj  s svojima prikupnima psičkama, Kio in Catano, obiskali drugošolce in tretješolce matične šole. Pričakujemo jih še v četrtek, 25.1., na obisku četrtošolcev. Tačke pomagačke so organizacija prostovoljcev s terapevtskimi psi, katerim otroci berejo in jih ob tem lahko božajo, crkljajo. To pozitivno vpliva na otrokovo doživljanje branja in nudi enkratno sprostitveno doživetje, ki učence spodbuja k branju.

Učence podružničnih šol v Šentlambertu in Kisovcu pa bosta v prihodnjih tednih obiskali prostovoljki Urša in Lidija ter psička Happy in Spirit, iz društva Ambasadorji nasmeha, ki ravno tako nudijo aktivnosti  za branje psu. Veseli smo sodelovanja z njimi.

Tovrstne učne izkušnje ustvarjajo nove prijetne spomine iz šole naših učencev, učenk, učiteljic in učiteljev.

Vabljeni k pisanju z roko in branju tudi vi! 😊

Blaž Vozelj, specialni in reh. pedagog, koordinator Tedna pisanja z roko in organizator obiskov terapevtskih psov

(Skupno 34 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost