Avtor: | Maj 3, 2021

Na SVETOVNI DAN ZDRAVJA, ki je bil 7. 4. 2021, je naša šola, v sklopu mreže Zdravih šol, izvedla projekt »SPREJMI IZZIV, DA ZDRAV BI BOLJ BIL«, v katerem so sodelovali učenci od 1. do 5. razreda.

Glavni cilj našega projekta je bil, da naredimo nekaj za svoje zdravje, seveda pa sta bila naša cilja tudi uspešno opravljen izziv in zabava ob opravljanju le-tega.

Vsak oddelek je drugemu oddelku določil nek izviren športni izziv. Izzivi so potovali po razredih, od oddelka do oddelka (1. a je določil izziv 1. b, 1. b je določil izziv 1. c, 1. c je določil izziv 1. d, 1. d pa je določil izziv 1. a – tako smo naredili tudi v 2., 3., 4. in 5. razredih).

Ali menite, da smo bili pri opravljanju športnih izzivov uspešni in dovolj izvirni? Prepričajte se sami – vabljeni k ogledu našega kratkega filmčka, v katerem ne bo manjkalo niti rolic toaletnega papirja, pisanic, pižam …

Sodelovali pa niso le učenci, temveč tudi učiteljice. Njihov izziv je bil kuhanje. Skuhati oz. pripraviti so morale nekaj zdravega in enostavnega, nekaj, kar bi lahko pripravili tudi naši učenci. Svojo jed so fotografirale in fotografijo s kuharskim receptom objavile v naši kuharski knjižici.

Naši učenci so se prelevili v učitelje in vse kuharske recepte tudi ocenili. Najboljši recept po izboru učencev je bil recept učiteljice Špele Rink. Kaj pa je pripravila? To si lahko ogledate v priloženi kuharski knjižici. Pa dober tek!

http://diviokrogar.splet.arnes.si/files/2021/05/KUHARSKI-RECEPTI-OSNOVNOŠOLSKIH-UČITELJIC.pptx

Mi smo (bili) zmagovalci – tako učenci, kot tudi učitelji. Bodite zmagovalci tudi vi!

En zdrav pozdrav.

Vodja tima ZDRAVE ŠOLE,

Irena Andrić

(Skupno 66 obiskov, današnjih obiskov 0)

Koledar dogodkov

januar 2025
PTSČPSN
   1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31   
« Dec   Feb »

RaP

Zdrava šola – preberite

Kot Zdrava šola se zavedamo pomembnosti majhnih korakov razvijanja zdravih navad vseh, vključenih v vzgojno-izobraževalni proces. Zato naj bodo prigrizki, ki jih učenci prinašajo v šolo in na dneve dejavnosti, zdravju prijazni. Naj ne vsebujejo preveč soli, sladkorja, nezdravih maščob, kofeina ali teina. Izogibajmo se procesirani hrani in gaziranim pijačam, posegajmo raje po naravnih in zdravih izdelkih.

Dostopnost