Obisk Planetarija na matični šoli

Za učence 4. in 5. razredov  matične šole in POš Kisovec smo v torek, 6.12. 2016 pripravili 1. naravoslovni dan. Obiskala nas je ekipa Planetarija in nam na zanimiv način predstavila Vesolje. (več …)

OBISK ŽIVALSKEGA VRTA

Učenci 1. a razreda smo v okviru zaključnega izleta obiskali živalski vrt v Ljubljani. Najprej nas je prijazno pozdravil vodič in nam pokazal kraljevskega pitona, katerega smo imeli priložnost otipati in preizkusiti njegovo težo. Bilo je zelo zanimivo. Pobožali smo tudi belo grlico in jo držali na prstu. Bila je zelo mehka in lahka. Sprehodili smo se skozi ves živalski vrt in videli vse živali. Imeli smo srečo, saj smo lahko božali tudi male koze in pravega konja. Na koncu izleta smo se posladkali s sladoledom in se navdušeni odpravili na avtobus. 

Zapisala: Ana Štor

Nekaj utrinkov z obiska (več …)

Potovanje po Parizu

parizV začetku meseca junija se je osem naših osmošolcev udeležilo petdnevnega potovanja v Pariz s turistično agencijo Twin.

Iz Ljubljane nas je pot z vmesnimi postanki vodila preko mejnega prehoda Karavanke, skozi Avstrijo, Nemčijo proti Franciji.

Pariz se je ravno prebujal, ko smo prispeli v francosko prestolnico. Izstopili smo pri Sorboni in se nato sprehodili do mestnega otoka – Ile de la Cité, kjer stoji znamenita katedrala Notre Dame in si ogledali njeno notranjost. Prečkali smo reko Seine, ki je bila zelo visoka, vendar je že počasi upadala. Nato smo se s podzemno železnico odpeljali proti Elizejskim poljanam in se sprehodili do slavoloka zmage, enega od simbolov Pariza. Z vrha je čudovit razgled na mesto. Ponovno smo šli na metro in se odpeljali do Napoleonove grobnice in zaključili dan v hotelu.
(več …)

OBISK TOVARNE ETI NA IZLAKAH IN RUDARSKEGA MUZEJA V KISOVCU – TEHNIŠKI DAN ČETRTOŠOLCEV

V četrtek, 24. 3. 2016 smo se četrtošolci matične šole odpravili z avtobusom proti Izlakam. Obiskali smo tovarno Eti oz. njen obrat Tehnične keramike.

Učenci so videli, kako nastaja VAROVALKA od surovin do stiskanja in žganja v peči.  Videli so tudi izdelavo palčk za termostate za steklo keramične plošče. Ogledali so si proizvodnjo oz. izdelavo NV varovalk, VV varovalk in izdelavo cevi, ki se uporabljajo za VV varovalke.

(več …)

Simbioza giba pri prvošolcih MŠ

V torek, 22. 9. 2015, smo se z dedki in z babicami odpravili na sprehod do vinske kapelice. Pričakovali smo, da se bomo imeli lepo, bilo pa je še lepše! Če vas zanima, kako smo se imeli, si poglejte dodane fotografije. (več …)

Dostopnost