V torek, 14. 3. 2017, smo se z učenci, člani šolskega otroškega parlamenta, udeležili občinskega otroškega parlamenta v gasilskem domu v Zagorju. Sodelovali so še učenci OŠ Ivana Skvarče in OŠ Ivana Kavčiča.  Kot vabljeni gostje so se srečanja udeležili tudi direktor občinske uprave, g. Rudi Medved, vodja oddelka za družbene dejavnosti in gospodarstvo, ga. Blanka Šmit, ter predstavnik policijske postaje v Zagorju, g. Viktor Kovačič. Srečanje sta vodili ga. Nina Nahtigal in ga. Tanja Šibila.

Učenci so razpravljali o svetu, v katerem želijo živeti, in o tem, kako bodo načrtovali svojo prihodnost. Sprejeli so nekaj sklepov, ki jim bodo poskušali slediti v prihodnosti. Izrazili so željo po ozaveščanju za lepo življenje in okolje. Želijo si biti bolj aktivni in zato se bodo trudili v šolo hoditi peš. V Zagorju si želijo novih srednjih šol, ki bi ponujale nove programe izobraževanja, ter možnost izposoje koles. Želijo si biti boljši ljudje in se truditi za dosego svojih ciljev ter živeti v sprejemajoči družbi. Opažajo, da vse več prostega časa preživijo za računalniki in telefoni, zato si v prihodnosti želijo omejitve tovrstnih materialnih dobrin.

Svoje cilje bodo lažje dosegali, če jim bomo na njihovi poti v prihodnost pomagali tudi odrasli, zato tudi vas vabimo k sooblikovanju pozitivne prihodnosti.

Mentorica šolskega otroškega parlamenta,

Mojca Gradič

(Skupno 96 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost