Ročna izdelava papirja

DSC06463

Šestošolci so v sredo, 21. 10. 2015, ustvarjali s papirjem. V sklopu tehniškega dne so izdelovali beležke in darilne škatlice ter se preizkusili v ročni izdelavi papirja iz odpadnega časopisnega papirja.

(več …)

»Tehnika (samo) za punce«

STPŠ TrbovljeSrednja tehniška in poklicna šola Trbovlje tudi letos organizira program »Tehnika (samo) za punce«.

Program bo potekal na šoli v torek, 27. 10 2015 od 10.00 do 12.30 ure in

četrtek, 19. 11. 2015 od 13. 00 do 15. 00 ure.

(več …)

Dan odprtih vrat slovenskega gospodarstva za mladino, starše in učitelje

gzsSlovenska podjetja bodo v četrtek, 26. novembra 2015, odprla svoja vrata za učence, starše in učitelje osnovnih šol. Pobudnik akcije je Gospodarska zbornica Slovenije v sodelovanju z Zavodoma RS za zaposlovanje in šolstvo.

Namen te akcije je približati poklice, ki so manj vidni in znani, mladim in njihovim staršem. V gospodarstvu še vedno opažajo, da imajo mladi in njihovi starši velikokrat napačne predstave o poklicih v nekaterih panogah. Ohranile so se predstave o zelo težkih delovnih pogojih in nezanimivih področjih dela. S tehnološkim razvojem se spreminjajo procesi dela, spreminjajo se delovna mesta in večajo se možnosti za razvoj kariere v slehernem delovnem okolju. (več …)

Zasavje za zdravje

V četrtek, 22. 10. 2015, smo se z učenci 9. razredov udeležili prireditve na temo “Zasavje za zdravje”. Prireditev organizirajo dijaki 4. letnika Srednje šole Zagorje, programa zdravstvene nege. Na prireditvi smo si izmerili krvni tlak in sladkor, ogledali smo si reševalno akcijo prve pomoči, se poučili o zgradbi človeka, degustirali zdrave jedi …

 

 

Dostopnost