Začetek pouka na daljavo

Spoštovani starši,  obveščamo vas, da bomo v ponedeljek, 23. 3. 2020, začeli s poukom na daljavo. Danes so vam bila preko eAsistenta poslana navodila za učence. Prosim, preberite jih skupaj. Učitelji se že veselijo. ravnateljica

AAI računi – obvestilo

Zaradi povečanega števila vprašanj na Arnesu s strani učencev, staršev in učiteljev v povezavi s pozabljenimi uporabniškimi podatki za prijavo z AAI-računom, bi vse vpletene spomnil, da Arnes nima vpogleda v šolske AAI-račune. Vpogled v uporabniške račune OŠ Toneta Okrogarja (ime.priimek@okrogar.si) ima le šolski administrator (andrej.hauptman@okrogar.si)!

Namig: Če je pozabljeno “le” geslo, lahko težavo rešite na naslednji povezavi: MDM

Če težavo ne uspete rešiti, mi pošljite opis težave z uporabniškim imenom na andrej.hauptman@okrogar.si

 

 

NUJNO OBVESTILO – varstav ne bo, šole zaprte za vse.

Spoštovani starši,

zaradi novega O D L O K A o začasni prepovedi zbiranja ljudi v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja ter univerzah in samostojnih visokošolskih zavodih , ki ga je danes sprejela vlada, vas obveščamo, da žal varstva niti za posebne skupine ne bo. Šole in vrtci so s ponedeljkom zaprti za vse. S tem obvestilom se preklicuje obvestilo v zvezi z organizacijo varstva za nekatere poklice.

Pazite nase in seveda tudi na druge.

S spoštovanjem

Župan Občine Zagorje ob Savi,

ravnatelj/-ice osnovnih šol in Vrtca Zagorje ob Savi

Organizirano varstvo le za nujne primere

Spoštovani starši,

zaradi omejitve širjenja virusa COVID-19 bodo šole in vrtci v ponedeljek, 16. marca 2020, zaprli vrata.

Zavedamo se, da se boste posamezni starši zaradi navedenega ukrepa srečali s težavami pri zagotavljanju varstva vaših otrok. Da bi tovrstne stiske staršev v času veljavnega ukrepa zmanjšali, smo se v lokalni skupnosti skupaj z vodstvi osnovnih šol in vodstvom vrtca odločili, da v šolah in nekaterih enotah vrtca, v kolikor bo ugotovljeno, da starši varstvo nujno potrebujete, le-tega organiziramo.

Varstvo bo organizirano že s prvim dnem veljavnosti ukrepa, pri čemer bodo šole varstvo izvajale med 6. in 16. uro, posamezne enote vrtca pa med 5. in 17. uro.

V zvezi z navedenim obvestilom vas naprošamo, da najkasneje do nedelje, 15. marca 2020 do 20. ure, vrtcu ali šoli, ki jo obiskuje vaš otrok, sporočite potrebo po zagotavljanju varstva.

Za varstvo učenca sporočilo posredujte preko eAsistenta razredniku učenca, za otroke, vključene v programe predšolske vzgoje Vrtca Zagorje ob Savi, pa vodjem oddelka preko aplikacije WebVrtec.

Ob tem opozarjamo (sklicevanje na navodila Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, z dne 13. 3. 2020), da bodo dovoljene le nujne izjeme in da bo varstvo otrok v času ukrepa organizirano le za otroke, katerih starši bodo nujno potrebovali varstvo, ker bodo dolžni še naprej opravljati svoje delo. Potrebo po nujnem varstvu se bo izkazovalo s pisno izjavo delodajalca, da starši opravljajo delo, ki je pomembno za delovanje družbe in države v izrednih razmerah (takšno delo opravljajo zdravstveni delavci, zaposleni v civilni zaščiti, vojski in policiji in v drugih službah, ki so pomembne za oskrbo prebivalstva).

Zavedati se namreč moramo, da smo ukrep zaprtja šol in vrtcev sprejeli z namenom omejitve širjenja novega virusa.

Pazite nase in seveda tudi na druge.

S spoštovanjem

 

Župan Občine Zagorje ob Savi,

ravnatelj/-ice osnovnih šol in Vrtca Zagorje ob Savi

Dostopnost