Srčna pisma za male borce

“Srčna pisma za male borce”.

Odzvali smo se povabilu k sodelovanju v akciji »Srčna pisma za male borce«. Projekt poteka pod okriljem Društva za otroke z redkimi boleznimi Viljem Julijan ob svetovnem dnevu redkih bolezni, ki je 29. februarja.  Nastali so lepi izdelki polni dobrih želja, namenjeni otrokom z redkimi boleznimi in njihovim staršem.

S sodelovanjem v projektu želimo spodbuditi naše učence k sprejemanju drugačnosti. Na ta način širimo osveščenost o redkih boleznih, empatijo, podporo in solidarnost. Tudi med nami so ti otroci. Šestošolci so se z lepimi željami in darilcem spomnili prav na učenca naše šole.

Redke bolezni so namreč težke in neozdravljive bolezni. Mali bolniki skupaj s svojimi družinami pogosto doživljajo zelo težke stiske. Vsaka podpora v takšni stiski veliko pomeni, hkrati pa daje otrokom z redkimi boleznimi priznanje za njihovo borbo z boleznijo ter priznanje neprecenljive vrednosti njihovega življenja in obstoja, ne glede na njihovo zdravstveno stanje. Zelo je pomembno, da širimo zavedanje, da ima vsak posameznik in vsako življenje enako vrednost.

Nekatere izdelke si lahko pogledate v galeriji. Zagotovo so bili otroci naših pisem zelo veseli.

Več o projektu: https://viljem-julijan.si/redke-bolezni/

btr

btr

btr

btr

btr

btr

btr

btr

btr

 

Mladi geografi raziskujejo in tekmujejo

“Mi vsi uporabljamo isti zrak, zemljo in vodo. Vsi smo povsem soodvisni drug od drugega.”  (Louise L. Hay)

Učenci so se v letošnjem šolskem letu udeležili geografskega tekmovanja. Tema tekmovanja je bila zelo aktualna in zanimiva, saj je obravnavala aktualno področje: podnebe spremembe. (več …)

Valentinov ples postal dobrodelen

V sredo, 12. 2. 2020 je v telovadnici naše šole potekal valentinov ples devetošolev, ki so se ga udeležili tudi devetošolci OŠ Ivana Skvarče.

Za glasbo je poskrbel DJ Gregy, ki je prostovoljne prispevke, zbrane zanj, namenil šolskemu donatorskem skladu.

Zelo lepa gesta, za katero se najlepše zahvaljujejmo!

DRŽAVNO ČETRTFINALNO TEKMOVANJE V NOGOMETU

V četrtek, 13. 2. 2020, je v športni dvorani Burja na Škofijah, potekalo državno četrtfinalno tekmovanje v nogometu. Sodelovale so štiri ekipe, in sicer: OŠ Toneta Okrogarja, OŠ Šmarje pri Kopru, OŠ Dobrovo ter OŠ Rodica Domžale, po sistemu vsak z vsakim. Žreb nam ni bil naklonjen, saj smo dve tekmi igrali zaporedoma, kar nam je vzelo precej energije in moči. Prvo tekmo proti OŠ Dobrovo smo začeli nadobudno, odločno ter povedli z rezultatom 1:0. Skozi celo igro smo nadzirali nasprotnika dokler ni prišlo do velike sodniške napake. Nasprotnik je izvajal avt in žogo brez dotika  drugega igralca poslal v naš gol. (več …)

NIK IN TESSA PODROČNA PRVAKA V STRELJANJU Z ZRAČNO PUŠKO

V sredo, 5. 2. 2020, je v Velenju potekalo področno tekmovanje v streljanju z zračno puško. Naši učenci so ponovno pokazali, da so v odlični strelski formi in dosegli naslednje rezultate:

kategorija: starejši učenci

  1. mesto: NIK KRALJ
  2. mesto: GAŠPER JUDEŽ

(več …)

Dostopnost