David Jerman

je prejel priznanje Učenec šole v šolskem letu 2016/2017.

David Jerman
David Jerman
David Jerman

 

Moje misli

Ko se ozrem na osnovnošolska leta, se zavedam, da je devet let na OŠ Toneta Okrogarja minilo zelo hitro. Spomnim se, da sem si želel, da bi hodil v novejšo šolsko zgradbo, a sem kaj kmalu ugotovil, da je šola, v katero sem hodil, zame najboljša. Tu sem dobil dobre prijatelje in odlične učitelje. Ob tem sem spoznal, da šola ni samo zgradba, v katero hodimo, ampak so šola ljudje, ki delajo v njej in živijo z njo.
Po duši sem naravoslovec, zato so moji najljubši predmeti matematika, kemija, fizika in biologija. Prav zaradi tega sem se letos udeležil številnih tekmovanj ter prejel dve zlati priznanji (iz razvedrilne matematike in kemije), priznanje Diamantni kenguru ter štiri srebrna priznanja (iz biologije, fizike, astronomije, matematike). Pri doseganju mojih ciljev so mi pomagali mentorji, za kar sem jim zelo hvaležen. Izobraževanje bom nadaljeval v Elektrotehniško-računalniški strokovni šoli in gimnaziji v Ljubljani. Vem, da mi v življenju ne bo vedno lahko, a cilji so dosegljivi, kot je dejala znanstvenica Marie Curie:

»Življenje ni lahko za nikogar. A kaj potem? Ohraniti moramo vztrajnost in še zlasti zaupanje vase. Verjeti moramo, da smo za nekaj nadarjeni in to uresničiti za vsako ceno.«

Rad sem obiskoval osnovno šolo. Ostali mi bodo lepi spomini na sošolce in učitelje. Vsem nadaljnjim generacijam želim veliko uspehov pri doseganju zastavljenih ciljev.

 

David Jerman
junij, 2017

(Skupno 283 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost