Špela Drnovšek

je prejela priznanje Učenec šole v šolskem letu 2007/2008.

Špela Drnovšek

 

Moje misli ob odhodu

Sem Špela Drnovšek, stara sem 16 let in obiskujem 1. letnik Gimnazije Litija. Obiskovala sem osnovno šolo Toneta Okrogarja v Zagorju ob Savi. Osnovna šola je stara več kot 100 let in nima najnovejše opreme, a sem se v njej zelo dobro počutila. Vedno se bom spominjala številnih stopnic, ki smo jih neštetokrat prehodili, naših učiteljev, knjižničarke in drugih zaposlenih na šoli.
Učitelji so nam vedno priskočili na pomoč, če smo jo potrebovali. Z njimi smo se lahko pogovorili o vsem: o naših težavah, o rezultatih na športnih tekmah … Veliko smo se smejali, vendar pa smo morali biti tudi resni in delavni.
V osnovni šoli sem preživela veliko lepih trenutkov, ki jih ne bom nikoli pozabila. Spominjam se ur pri vsakem učitelju posebej in nekateri bodo za vedno ostali v mojem spominu. Spominjala pa se bom seveda tudi odmorov v družbi sošolcev. Z njimi zdaj občasno obujamo spomine na osnovnošolske klopi.
Zame je osnovna šola, ki sem jo obiskovala najboljša. Drugih sicer ne poznam iz prve roke, a po pogovorih s prijatelji iz ostalih dveh šol sklepam, da je OŠ Toneta Okrogarja najboljša v naši občini. Kljub njeni starosti, nismo bili nikoli prikrajšani za kakšne pomembne stvari. Telovadili in učili smo se lahko prav tako v stari šoli, kot se drugi v novejših. Znanje, ki sem ga v njej pridobila mi je zdaj v pomoč. Nekaterih stvari se mi v gimnaziji ni potrebno več učiti, saj sem se jih naučila že v osnovni šoli. To pa je zame zelo pomembno, saj je novih stvari še preveč. Iz dobre šole dobiš po mojem mnenju znanje (splošno razgledanost) in moralo. Mislim, da sem to v osnovni šoli pridobila.
V času osnovnega šolanja sem hodila na številne dodatne pouke. V zadnji triadi devetletke sem dosegla štiri zlata (2 iz matematike in po eno iz biologije ter zgodovine) in štiri srebrna priznanja (2 iz matematike in po eno iz biologije ter kemije). Zanje sem vložila veliko truda, a je bilo vredno, saj mi pridobljeno znanje koristi.

Vesela sem, da sem bila učenka Osnovne šole Toneta Okrogarja. Vse lepo pozdravljam in vsem želim veliko uspehov.

Špela Drnovšek
maj, 2008

(Skupno 227 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost