logo_BR

V soboto, 3. 2. 2018, smo imeli učenci in učitelji OŠ Toneta Okrogarja delovno soboto. Glede na to, da v teh dneh praznujemo Prešernov dan, slovenski kulturni praznik, ko se spominjamo našega največjega pesnika, doktorja Franceta Prešerna, smo se odločili, da bomo dan posvetili kulturi.

Učenci so najprej spoznavali filmsko umetnost. V sklopu tega so si učenci ogledali različne filme, primerne svoji starosti, ter se o njih tudi pogovorili.

 

Sledil je glasbeni del. Našo šolo je ta dan z obiskom počastil Pihalni orkester Svea Zagorje, ki ima 152-letno tradicijo, v tem času pa je dosegel številne uspehe v Sloveniji in tujini. Ponaša se s številnimi nagradami, posneli pa so tudi pet zgoščenk. Za zgoščenko z naslovom Film, Blues, Pop-Rock je orkester prejel nagrado za najboljšega izvajalca filmske, scenske in instrumentalne glasbe. Tako ni presenetljivo, da so tudi nas razveselili z glasbo iz različnih slovenskih in tujih filmov. Prireditev je povezovala profesorica glasbe Katarina Skrinjar, ki nas je ob tem tudi seznanila s sestavo orkestra, z različnimi glasbili …

Z besedo predaja človek človeku svoje misli, z umetnostjo pa ljudje drug drugemu predajajo svoja čustva,

je nekoč rekel ruski revolucionar Georgi Plehanov, in to še kako drži. Učenci in učitelji smo se strinjali, da so smo preživeli prekrasno in zanimivo dopoldne, ki nam bo še dolgo ostalo v spominu.

Nekaj utrinkov je prikazano v spodnji galeriji, videoposnetke pa najdete na naši FB strani.

 
(Skupno 288 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost