TD: Ogled Steklarne Hrastnik

V ponedeljek, 8. 5. 2017 so se osmošolci odpravili na pot v bližnji Hrastnik, kjer so si ogledali tamkajšnjo steklarno. Steklarna Hrastnik nudi zaposlitev številnim ljudem v Zasavju, nekateri pa se vozijo tudi od drugod. Gre za podjetje, katere začetki segajo v 19. stoletje, natančneje v leto 1860. Več o zgodovini hrastniške steklarne si lahko preberete na njihovi spletni strani. Današnja steklarna je razdeljena na dve ločeni enoti – stari del in novi del. Učenci so si najprej ogledali stari del, kjer so si ogledali peči, (več …)

Tehniški dan v tednu otroka

Slogan tedna otroka 2DSC07451016 je bil SVET, V KATEREM ŽELIM ŽIVETI. Tudi na šoli si prizadevamo, da bi se otroci dobro počutili. Na začetku šolskega leta se je vezni hodnik preoblikoval v »dnevni« prostor. Učenci se tam zadržujejo med prostimi urami in odmori. Da pa učencem med prostimi urami ne bo dolgčas, smo prvi tehniški dan sedmošolcev izkoristili za izdelovanje družabnih iger, ki bodo na razpolago vsem učencem šole. (več …)

OBISK TOVARNE ETI NA IZLAKAH IN RUDARSKEGA MUZEJA V KISOVCU – TEHNIŠKI DAN ČETRTOŠOLCEV

V četrtek, 24. 3. 2016 smo se četrtošolci matične šole odpravili z avtobusom proti Izlakam. Obiskali smo tovarno Eti oz. njen obrat Tehnične keramike.

Učenci so videli, kako nastaja VAROVALKA od surovin do stiskanja in žganja v peči.  Videli so tudi izdelavo palčk za termostate za steklo keramične plošče. Ogledali so si proizvodnjo oz. izdelavo NV varovalk, VV varovalk in izdelavo cevi, ki se uporabljajo za VV varovalke.

(več …)

Tehniški dan: Znanost je zakon

V sredo, 3. 2. 2016, nas je obiskala Hiška eksperimentov, v sklopu katere so si učenci lahko ogledali dva znanstvena šova ter manjše eksperimente – poskuse, kjer so se učili na lastnih izkušnjah.

Ostale aktivnosti, ki so se dogajale na šoli, pa smo učitelji pripravili sami. (več …)

Ročna izdelava papirja

DSC06463

Šestošolci so v sredo, 21. 10. 2015, ustvarjali s papirjem. V sklopu tehniškega dne so izdelovali beležke in darilne škatlice ter se preizkusili v ročni izdelavi papirja iz odpadnega časopisnega papirja.

(več …)

Tehniški dan na STPŠ Trbovlje

codecombat

Učenci 8. razreda so imeli danes, 20. 10. 2015, organiziran tehniški dan na Srednji tehniški in poklicni šoli Trbovlje.

Med obiskom so se seznanili z nekaterimi praktičnimi vsebinami s področja elektrotehnike, strojništva, kovinarstva in računalništva.

(več …)

Dostopnost