Simbioza gibanja s tretješolci

DSC01200Danes smo na obisk povabili babice in dedke ter se družili pri uri športa. Učenci so bili nasmejani do ušes, ko so videli svoje stare starše pripravljene na telovadbo. Bili so zagnani, tekmovalni, sproščeni in nič manj nasmejani kot naši tretješolci. (več …)

Pikin festival

14453938_10208957173620933_1684024523_o“Tjala hop, tjala hej, tjala hopsasa!” smo danes prepevali pri Velenjskem jezeru. Učenci drugih in tretjih razredov smo dopoldne preživeli v Pikini družbi. Pokazala nam je vilo Čira čara, očkovo gusarsko ladjo, z nami  ustvarjala na delavnicah in nas na koncu odpeljala še na gledališko predstavo. Po Pikino smo uživali in se v njenem svetu počutili več kot odlično!  (več …)

Tretješolci na Kmetiji Ule

 V torek, 6. 10., smo se polni pričakovanj odpravili v prelepo naselje nad Izlakami, v Podlipico. Tam nas je z nasmehom na obrazu pričakala družina Ule. Učenci so bili radovedni in seveda nestrpno čakali, kaj vse bodo videli. Gospa Ule je učence na kratko seznanila z življenjem na njihovi kmetiji, kakšna dela opravljajo, s čim se ukvarjajo in zakaj je dobro uživati njihove domače mlečne izdelke (mleko, različne jogurte, maslo, kefir, skuto). Nato je sledilo najboljše. (več …)

4. tek in hoja za upanje tretješolcev

vdc
Danes zjutraj smo se podali na pot do Europarka. Ko smo že malo utrujeni prišli do tja, nas je z novo energijo napolnilo sonce in glasba, ki je poskrbela za še boljše vzdušje. Takoj na začetku smo se ustavili pri stojnici, kjer so sodelovali le najbolj pogumni, ostali pa so jih opazovali od daleč.

(več …)

Dostopnost