Sodobna priprava hrane

Katja Kos

Sodobna priprava hrane

Mentor Katja Kos
Razred 7.−9. razred
Termin po pouku
Opombe

Je enoletni predmet namenjen učencem 7. 8. in 9. razreda.  Srečevali se bomo 2 šolski uri tedensko v enem semestru, skupaj 35 ur.

K sodelovanju vabim vse, ki si želite nadgraditi znanje s področja prehrane, radi kuhate, ste ustvarjalni in inovativni. Delo bo zanimivo. Teoretično znanje bomo dopolnjevali s praktičnim delom.

Vsebinski sklopi:

  • hranilne snovi v povezavi z zdravjem ,
  • kakovost jedi in živil,
  • postopki predpriprave in priprave živili ter jedi ,
  • prehranske navade in pomen dobrih prehranskih navad za zdravje človeka.

Ocenjevanje:
Ocene boste pridobili iz  teoretičnega (seminarska naloga)  in praktičnega dela.

Povezave  SODOBNA PRIPRAVA HRANE

 

“Majhne skrivnosti velikih mojstrov kuhinje.”

 

(Skupno 378 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost