“Srčna pisma za male borce”.

Odzvali smo se povabilu k sodelovanju v akciji »Srčna pisma za male borce«. Projekt poteka pod okriljem Društva za otroke z redkimi boleznimi Viljem Julijan ob svetovnem dnevu redkih bolezni, ki je 29. februarja.  Nastali so lepi izdelki polni dobrih želja, namenjeni otrokom z redkimi boleznimi in njihovim staršem.

S sodelovanjem v projektu želimo spodbuditi naše učence k sprejemanju drugačnosti. Na ta način širimo osveščenost o redkih boleznih, empatijo, podporo in solidarnost. Tudi med nami so ti otroci. Šestošolci so se z lepimi željami in darilcem spomnili prav na učenca naše šole.

Redke bolezni so namreč težke in neozdravljive bolezni. Mali bolniki skupaj s svojimi družinami pogosto doživljajo zelo težke stiske. Vsaka podpora v takšni stiski veliko pomeni, hkrati pa daje otrokom z redkimi boleznimi priznanje za njihovo borbo z boleznijo ter priznanje neprecenljive vrednosti njihovega življenja in obstoja, ne glede na njihovo zdravstveno stanje. Zelo je pomembno, da širimo zavedanje, da ima vsak posameznik in vsako življenje enako vrednost.

Nekatere izdelke si lahko pogledate v galeriji. Zagotovo so bili otroci naših pisem zelo veseli.

Več o projektu: https://viljem-julijan.si/redke-bolezni/

btr

btr

btr

btr

btr

btr

btr

btr

btr

 

(Skupno 90 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost